U Osnovnoj školi "Ivo Andrić" nisi svi dobili paketiće

Vukovarska škola zabranila da srpska djeca dobiju poklone za Božić?!

Objavljeno: 20. 12. 2016 - 13:05 Globus » Region A A A Times Arial
Vukovarska škola zabranila da srpska djeca dobiju poklone za Božić?!
(Foto: Ilustracija)

Učenici Osnovne škole “Nikola Andrić” u Vukovaru, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku, nisu dobili božićne paketiće zbog odluke rukovodstva tog programa.

Kako navode hrvatski mediji, unatoč odluci gradonačelnika Splita Ive Baldasara kao darodavca da paketiće dobiju sva djeca, zaduženi za program na srpskom jeziku su odlučili drugačije.

– Prošle godine su paketići dijeljeni u školama i bili uručeni svoj djeci bez obzira na nacionalnost. Međutim, rukovodioci programa odlučili su da djeca srpske nacionalnosti ne idu na dodjelu, a to su pojasnili time da ima različitih roditelja koje prethodno nisu kontaktirali – rečeno je u toj osnovnoj školi, a direktorka Josipa Kotromanović bila je nedostupna za komentar, prenosi “Večernji.hr”.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oštro je osudio taj postupak, dok je njegov zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekao da ga treba smjestiti u okvire grada Vukovara i “sredine u kojoj živimo”.

Osnovna škola “Nikola Andrić” ima oko 230 učenika, od kojih je nešto više od 100 srpske nacionalnosti.Autor: (Redakcija)
Preporučujemo vam