VIJESTI

Obustavljen saobraćaj u mjestu Vitina, na magistralnom putu M-6 Grude-Ljubuški, zbog obavljanja uviđaja krivičnog djela

Informativni centar BIHAMK-a

Mi. K.

20.12.2016

Zbog obavljanja uviđaja krivičnog djela, obustavljen je saobraćaj u mjestu Vitina na magistralnom putu M-6 Grude-Ljubuški.

Saobraćaj se do završetka uviđaja preusmjerava na  alternativne pravce, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Zbog izgradnje graničnog prelaza na hrvatskoj strani, danas od 9 do 15 sati bit će obustavljen saobraćaj za sva vozila na graničnom prelazu Bosanski Brod-Slavonski Brod.

Također, sutra (21. decembra) od 8 do 14 sati zbog preseljenja graničnih službi u nove prostorije na hrvatskoj strani, bit će obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Orašje - Županja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Podlugovi-Zenica, magistralne puteve: M-5 Kiseljak-Kaonik-Vitez, M-17 Žepče-Maglaj, M-17 Konjic-Mostar i M-16.2 Prozor-Jablanica, kao i puteve na području Sarajeva, Bihaća, Foče i Mrkonjić Grada.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice na kolovozu, a posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim planinskim predjelima, kao i na mostove i prilaze tunelima. Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Tuzla-Priboj.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.