OSTALI SPORTOVI

Milan Vukić pobjednik 25. božićnog šahovskog turnira HKD Napredak

U sklopu Napretkovih božićnih dana

Fena

19.12.2016

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak u sklopu svojih Napretkovih božićnih dana tokom vikenda u Sarajevu tradicionalno je organiziralo  turnire u šahu i malom nogometu.

Jubilalni 25. božićni šahovski turnir okupio je 60 šahista iz Islanda, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pobjednik turnira je Milan Vukić, šahovski velemajstor iz Banja Luke, s osam poena. Drugo mjesto zauzeo je Danilo Milanović, velemajstor iz Srbije, sa sedam poena, dok su treće mjesto sa po šest i po poena podijelili Nikola Nestorović iz Srbije (velemajstor), Rijad Burović iz Sarajeva (FIDE majstor), Vlado Narančić iz Banjaluke (međunarodni majstor), Dragan Kosić iz Crne Gore (velemajstor) i  Dobrisav Stojanović (FIDE majstor), saopćeno je iz HKD Napredak.

Od ukupnog broja prijavljenih igrača, osam ih je bilo s titulom velemajstora, šest s titulom međunarodnog majstora te deset s titulom FIDE majstora.

Dječji malonogometni turnir bio je organiziran za djecu rođenu 2004. i 2005. godine.

Ukupno je bilo prijavljeno 16 ekipa, a u završnici turnira ih je ostalo osam podijeljenih u dvije grupe.

Pobjednik turnira je Škola nogometa Bubamara iz Kiseljaka, drugo mjesto zauzela je Škola nogometa Šampion s Ilidže, dok su treće i četvrto mjsto osvojile  Škola nogometa Mlade nade iz Sarajeva i FK Unis iz Vogošće, koji je osvojio i nagradu za fair play.

Najbolji igrač turnira je Mihael Ivanković iz ŠN Bubamara, najbolji strijelac je Gabrijel Čelan također iz ŠN Bubamara, najbolji golman je Adnan Zukić iz ŠN Mlade nade, a najbolji gol postigla je Glorija Slišković iz ŠN Bubamara.

U kategoriji veterana natjecale su se dvije ekipe nogometnog kluba SAŠK Napredak i za najboljeg igrača proglašen je Alen Tabaković.