NOGOMET

Koga će Vincent Tan ustoličiti?

Večeras bordo klub dobiva novog predsjednika

A. Dr.

19.12.2016

Vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo održat će se večeras (20 sati), a na njoj će koševski premijerligaš dobiti novog predsjednika te će se potvrditi prethodno imenovani članovi Odbora direktora. 

Nelogična praksa

Otkako je malezijski milioner Vinsent Tan (Vincent) postao gazda, u Titovoj 38b uvedena je, najblaže rečeno, nelogična praksa da sjednice Skupštine budu, prema pravilu, zatvorene za javnost. Tako će biti i ovog puta, u još jednom zasjedanju koje nosi epitet vanredno.

Kao kandidati za nasljednika Edisa Kusturice, koji je prije više od mjesec podnio ostavku na mjesto predsjednika Skupštine (to je istovremeno i funkcija predsjednika kluba), spominju se Alen Hujić, trenutno šef Odbora direktora, i Valentin Ilievski, direktor kompanije “Messer BH Gas”. 

Za klub i navijače mnogo je važnije šta će donijeti dolazak novog predsjednika, da njegova vizija ne bude na nivou prošlog čelnika, koji je u ljeto 2015. bahato izjavio da će Sarajevo za dvije godine igrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. 

Bolno otrežnjenje

Otrežnjenje je bilo bolno, bordo tim je prošlog ljeta vidio Evropu samo na TV ekranima. S obzirom na to da Tan još ima većinski paket u upravljačkoj strukturi Sarajeva, njegova će biti posljednja, odnosno njegovih “komesara” za bordo klub Ken Čoa i Lim Meng Kvonga.