SPORT

Musa za Avaz.ba: Od Francuza kreće borba na sve ili ništa (VIDEO)

Najbolji košarkaš Eurobasketa U18 za naš portal

A. SOKOLOVIĆ

18.12.2016

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u trećem kolu u okviru Eurobasketa U18 od Latvije (65:74) , ali je ipak izborila direktan plasman u četvrtfinala, gdje će se naši zlatni momci iz Litvabije sastati protiv Francuske u utorak.

U našem timu i ovoga puta najefikasniji je bio Džanan Musa sa 20 koševa i devet skokova, dok je Sani Čampara dodao 15 poena.

Musa je u protekla tri meča naš najbolji strijelac i košarkaš. U tri meča postigao je ukupno 61 poen (Izrael 24, Litvanija 17 poena). Ono što malo ko zna je činjenica da je u današnjem meču protiv Latvije, jedan od najboljih košarkaša Evrope igrao pod injekcijama.

Prema našim informacija iz Samsuna, naš košarkaš je prije odlučujućeg meča, u kojem nisu smjeli izgubiti sa 11 poena razlike, igrao pod blokadom, primivši injekcije u desni kuk i kvadriceps.

- Osjećam bolove, ali sam stisnuo zube. Za Bosnu i Hercegovinu se igralo – potvrdio je našu informaciju zvijezda ovogodišnjeg Eurobasketa do 18 godina.

Naš portal je saznao da su čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine uputili oštru reakciju organizatoru na činjenicu da je Musa konstantna meta svih protivničkih igrača, koji koriste svaki trenutak da ga udare.

Na Džananu protivnički igrači prave i najviše prekršaja, ali koriste i svaku priliku da ga krvnički, nesportski udare.

Musa se osvrnuo i na duel protiv Latvije, u kojem je bilo velikih oscilacija u igri. Loše smo otvorili susret, pa smo u jednom dijelu igre imali i prednost. Završnica je bila za trilera, ali nijednog trenutka nismo jurili koš da bismo prošli u četvrtfinale. 

- Prvenstveno bih čestitao ovim momcima i štabu. Tu smo došli u pola sezone, kao i svi, i totalno neuigrani izvlačimo maksimalno i dajemo sve od sebe. Danas je bila veoma teška utakmica, a i umor se osjeti. Idemo dalje i imamo skoro dva dana za mali oporavak. Od četvrtfinala ova ekipa ide na sve ili ništa. Pored svih pehova koji nas prate, sigurno da smo jedna od najboljih ekipa ovog prvenstva – kazao je Musa za Avaz.ba.

On nije želio komentirati narednog protivnika – Francusku, koja je ostvarila sve tri pobjede u grupi sa Rusijom (prošli dalje), Srbijom i Slovenijom (obje selekcije ispale).

- Idemo se dobro i pošteno odmoriti, zaslužili smo. U naredna dva dana ćemo ih svakako analizirati, bit će vremena da nešto i kažem o njihovoj igri. Sada nam samo treba odmor – kazao je Musa za naš portal.  

Ako BiH prođe Francusku, a nadamo se da hoćemo, u borbu za finale naši mladi "Zmajevi" će krenuti protiv boljeg iz duela Finska - Italija. 

Ako ste kojim slučajem propustili meč u direktnom prijenosu na našem portalu, pogledajte najzanimljivije detalje današnjeg susreta protiv Latvije: