VIJESTI

GS: Dok SDA krade, Dodik i Čović rade na komadanju Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost

Redakcija

17.12.2016

Povodom jučerašnjeg sastanka Milorada Dodika i Dragana Čovića oglasio se Građanski savez (GS) .
Iz GS smatraju da je jučerašnji sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića nastavak politike Radovana Karadžića i Mate Bobana, te nastavak provođenja ratnih ciljeva mirnim sredstvima.
Podsjetimo, Dodik i Čović jučer su  u Istočnom Sarajevu,  razgovarali o pitanjima koja su dio saradnje ovih dviju partija.
Dodikov režim očito je jedini saveznik ne samo Čoviću, nego i zvaničnom Zagrebu u nastojanjima da getoizira i podjarmi matematičku većinu građana Bosne i Hercegovine.
GS konstatuje da SDA sa sadašnjim rukovodstvom na čelu sa Bakirom Izetbegovićem očito nije u stanju braniti interese Bosne i Hercegovine.Dok se SDA u protekle dvije godine bavila uhljebljavanjem rodbine i krađom, Dodik i Čović su kontinuirano radili na komadanju Bosne i Hercegovine.
GS smatra da ovako kukavička politika SDA i Bakira Izetbegovića graniči sa kapitulacijom. Da li SDA to čini zato što ne zna ili zato što je saučesnik u planovima za podjelu i nestanak BiH nije bitno, bitne su posljedice. Od održavanja referenduma preko izbora u Srebrenici i Stocu do podjele Oružanih snaga, SDA i Izetbegović udaraju temelje nestanka BiH i fizičkog nestanka naroda kojeg tvrde da predstavljaju.
Mi u GS-u smatramo da kombinacija kukavičluka i kriminala u SDA znači da opstanak naše zemlje nikada nije bio više u pitanju kao sada, uključujući i vrijeme kada su HV i VJ bili na našoj teritoriji. Zato što smo dosljedno upozoravali na to, dok su drugi Dodikove i Čovićeve aktivnosti potcjenjivali kao „predizborne trikove" smatramo da imamo pravo i obavezu da upozorimo građane na dugoročne posljedice ovakvog ponašanja SDA.

Dodiku i Čoviću, pak, želimo poručiti da nije prvi put da su neke politike i neki lideri pomislili da mogu podijeliti i podjarmiti Bosnu i Hercegovinu i njen narod. Nijedan od njih danas nije ili živ ili na slobodi, stoji u saopštenju GS-a.