CRNA HRONIKA

Žepče: Pozlilo mu pa izazvao nesreću i poginuo

U mjestu Tatarbudžak

R.Ag.

17.12.2016

U mjestu Tatarbudžak kod Žepča na magistralnom putu M-17 jutros oko 9.30 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba, kako prenose portali poginula. Prema informacijama očevidaca teže tjelesne povrede uslijed kojih je preminuo zadobio je vozač Renaulta Z.M iz Zenice dok je žena koja se nalazila na mjestu suvozača prošla bez ozljeda.

U nesreći su učestvovali  teretni kamion s labudicom marke Mercedes i vozilo Renault.

Prema nepotvrđenim informacijama do nesreće je došlo kada je Renault idući iz Zenice prema Maglaju iz nepoznatih razloga prešao na suprotnu stranu trake a ususret mu je išao kamion.

1

Ranault u potpunosti uništen

Vozač kamiona I.T iz Žepča kojeg smo zatekli na licu mjesta kazao je kako je Renault koji je predvodio kolonu vozila  iznenada prešao u njegovu traku, te je bježeći s kamionom u kanal pored puta, refeleksno pokušao da izbjegne udes. 

Vozač Renaulta, kako kažu očevidci, je starija osoba, pa se sumnja da je možda zdravstveni razlog uzrok iznenadnog prelaska vozila u drugu traku.

Povrijeđeni je kolima Hitne pomoći prevezen u Dom zdravlja Žepče a potom je prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je preminuo.

Saobraćaj na ovoj dionici puta blokiran je upotpunosti  i odvija se alternativnim putnim pravcem preko Karaule.