REGION

Jovanović: Šešelja i dalje smatram odgovornim za ubistvo Đinđića

Predsjednik LDP-a izjavio u Skupštini Srbije

(A. S.)

15.12.2016

Predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da neće glasati za prijedlog radikala da se formira anketni odbor za utvrđivanje političke pozadine ubistva Zorana Đinđića, navodeći da mu je bilo kakva ideja podrške radikalima "morbidna".

Jovanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da lidera radikala Vojislava Šešelja smatra veoma odgovornim za okolnosti koje su dovele do ubistva Đinđića.

Kako je dodao, zbog činjenice da je Šešelj bio u Haškom tribunalu nije bilo moguće voditi protiv njega istragu na osnovu dokaza koji su su prikupljeni u period vanrednog stanja kako bi se rasvijetlila njegova uloga i u samom atentatu.

- Po povratku Šešelja u Srbiju tražio sam od tužilaštva da zaustavljenu istragu ovog puta nastavi s obzirom da su se okolnosti promijenile i da je Šešelj dostupan našim pravosudnim organima - kazao je Jovanović.

Kako je dodao, politička pozadina ubistva Đinđića je vječna obaveza LDP-a, kruga njegovih saradnika, ali i ljudska dužnost svakog pristojnog čoveka u Srbiji.

On je istakao i da okolnosti u vezi ubistva Đinđića treba da ispituju nadležni u pravosudnom sistemu, a ne "u kaljuzi i jazbini u koju je pretvorena skupština".