VIJESTI

Nove crvene potjernice za bh. državljanima zbog ISIS-a

Saznajemo: Interpol odgovorio na zahtjev pravosuđa BiH

M. Aš.

13.12.2016

Interpol je prije nekoliko dana, na zahtjev pravosudnih organa BiH, raspisao još dvije crvene potjernice za bh. državljanima zbog terorizma. Radi se o Senadu Hasanoviću iz Sarajeva i Edinu Kahrimanu iz Zenice, saznaje "Avaz".

kahriman

Hasanović i Kahriman, kako se navodi na zvaničnoj stranici Interpola, terete se za organiziranje terorističke grupe i povezivanje s teroristima Islamske države (ISIS).

Hasanović je od ranije poznat bh. javnosti, ali i pravosudnim organima. On je u predmetu "Bektašević i drugi" 2007. godine osuđen najprije na dvije i po godine zatvora, a kasnije, na apelaciji, na šest mjeseci zbog planiranja terorističkog napada. U Siriju su otišli 2013. godine, Hasanović iz Zenice, a Kahriman iz Njemačke.

hasanovic

Prije mjesec raspisana je potjernica i za Samidom Cicvarom, ali i Naserom Arnautom. No, Interpol traga i za Ramom Grahovićem (49) i Ibrom Ćufurovićem (21) iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem (53) iz Bihaća, Jasminom Keserovićem (21) iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50).