NOGOMET

Hadžibegić za Avaz.ba: Nemam pojma o suspenziji NSBiH, prvi put čujem za to!

Proslavljeni bh. stručnjak

A. TIRO

13.12.2016

Tragom informacije da je Disciplinska komisija NS BiH suspendovala našeg proslavljenog trenera i bivšeg selektora Faruka Hadžibegića kontaktirali smo popularnog "Hadžiju" koji se nalazi u Francuskoj.

Naime, prema saopćenju iz NS BiH Disciplinska komisija suspendovala je Faruka Hadžibegića, Ibrahima Adilagića i Senada Islama sa svih funkcija do okončanja disciplinskog postupka zbog neovlaštenog i tendencioznog istupanja u medijima, te iznošenja neistina o radu NS BiH, predsjednika i administracije.

Hadžibegić nam je na početku razgovora za Avaz.ba rekao da nema pojma o čemu se radi i da prvi put čuje ovu informaciju.

- Vjerujte mi da prvi put čujem za to. Eto, vi radite u medijima, da li sam ja ikada dao neku tendecioznu izjavu. Ne znam o čemu se radi - kazao je za početak razgovora Hadžibegić.

Zadovoljan sam u Valenciennesu

U nastavku razgovora sa našim sagovornikom dotakli smo se i Valenciennesa, tima koji Hadžibegić vodi u drugoj francuskoj ligi.

- Meni ide dobro u Valenciennesu. Zadovoljan sam sa klubom, u odličnoj sam sredini. Prva tri tima ulaze u Ligue 1, pa ćemo vidjeti šta će biti. Nama treći tim Lens bježi samo šest bodova, tako da će biti tu borbe. Dugo je prvenstvo, bili smo na trećem mjestu u jednom trenutku, sada smo malo slabije plasirani, tako da je to normalno i vjerujem da će sve doći na svoje - kazao je Hadžibegić.

Kako je rekao sa velikim zanimanjem prati igre svog Sarajeva.

- Naravno da pratim. Sarajevo je moj život. Ja sam rekao svojoj djeci kada umrem da me sahrane u dresu Sarajeva. Ništa me nije iznenadilo što je Sarajevo tako dobro odigralo u polusezoni, jer je Čala napravio odličan posao, sa Senadom Repuhom i Zijom. Samo neka nastave ono što smo mi uvijek u Sarajevu imali, a to je domaća škola, što će donijeti sigurno rezultat. Kako god da završe na kraju, mislim da će napraviti dobar posao, znam da je teško prvenstvo, ali sam prezadovoljan što su naši momci na čelu kluba - kazao je Hadžibegić.

Ponosan na momke

Na upit o reprezentaciji i posljednjoj kvalifikacionoj utakmici koju smo igrali u Grčkoj, kada smo primili gol u 95. minuti i ispustili već upisanu pobjedu, Hadžibegić nam je kratko kazao:

- Obzirom da sam suspendovan, a ne znam zbog čega ni zašto, mogu li da iskoristim džokera i pređem na drugo pitanje - rekao je kroz smijeh Hadžibegić i dodao:

- Naši igrači igraju odlično u Evropi ove godine. Reprezentacija je sastavljena od momaka koji igraju u najjačim klubovima i najboljim ligama. Džeko, Spahić, Pjanić, Ibišević, sve oni su ponos naš i ponosam sam na njih i mislim da mogu otići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju - rekao je Hadžibegić.

Barca ili Juve za titulu

Za kraj razgovora Hadžibegić je prokometarisao i današnji žrijeb Lige prvaka i otkrio nam koga on vidi kao favorite za titulu.

- Kao i uvijek konkurencija je jaka. Utakmice su tek u martu iduće godine, tako da će i forma promijeniti, ali mislim da su Barcelona i Juventus favoriti za osvajanje Lige prvaka. Mada opet ponavljam nikad se ne zna - zaključio je Hadžibegić.