KULTURA

Maja Šipovac: Moj kum Halid Bešlić nikada me do sad nije iznevjerio

Beogradska glumica rođena u Sarajevu

M. CVIKO

11.12.2016

Mlada beogradska glumica i rođena Sarajka Maja Šipovac bila je posrednica u angažiranju Halida Bešlića da u TV seriji "Ubice moga oca" otpjeva pjesmu "Ja bez tebe ne mogu da živim".

Oduševljeni reditelj

- Reditelj Predrag Antonijević i njegovi saradnici namjeravali su da angažiraju nekog pjevača narodne muzike koji bi otpjevao tu pjesmu. Kada sam spomenula moga kuma Halida Bešlića, bili su oduševljeni. Morala sam s Halidom provjeriti je li slobodan, ne sumnjajući da će doći ako ga pozovemo. I, naravno, došao je, otpjevao pjesmu, koja je sada veliki hit. Moj kum nikada me do sada nije iznevjerio, a on stalno za mene govori da sam kao njegovo dijete - govori nam Maja, koja u seriji igra sekretaricu Katarinu u kabinetu direktora, kojeg glumi Nebojša Glogovac. 

Rođena je 1990. godine u Sarajevu i, kao dvogodišnja djevojčica, iz vihora rata sa porodicom je otišla najprije u Njemačku pa, onda, u Beograd, gdje je završila Akademiju scenskih umjetnosti. Za domovinu su je vezali baka i stric, ali bake više nama, a stric se odselio. Sada je veza s Bosnom Halid Bešlić i njegova porodica. Majin otac i Halid su veliki i dugogodišnji prijetelji.

maja-sipovac

 Rođena 1990. godine u Sarajevu

Ona i dalje rado dolazi u BiH, a nada se i da će uskoro imati profesionalni angažman u Sarajevu. 

- Radi se o ulozi u projektu Jasmina Durakovića u seriji "Dobro došli u Orijent Express". Nešto je zapelo u realizaciji, ali se nadam da će to uskoro biti riješeno. 

Rad sa Šotrom 

Ovu glumicu šira publika upoznala je kroz seriju "Sinđelići", a sa ponosom ističe rad s čuvenim Zdravkom Šotrom u filmu o životu pjesnika Laze Kostića "Santa Marija della Salute", koji će se premijerno prikazati 20. decembra, a onda naredne godine i televizijska serija u 11 epizoda. 

- Raditi sa Šotrom pravi je dar za nas, mlade glumce, jer učimo svakog trena i iz svakog kontakta s njim. Lazu Kostića glumi Vojin Ćetković, njegovu životnu ljubav Lenku Dunđerski igra Tamara Aleksić, a ja njenu drugaricu Branku. S nama igraju i Svjetlana Bojković, Sloboda Mićalović i mnogi drugi. Rečeno je da će film, nakon premijere, ići u distribuciju u region i da će se gledati i u Bosni pa vjerujem da će se svima svidjeti - kaže Maja Šipovac.  

Putovao 20 sati da bi stigao na moj 18. rođendan 

- Halid Bešlić zaista me tretira kao da sam njegovo dijete. Kada je snimao spot za pjesmu "Ja bez tebe ne mogu da živim", zahtijevao je da se i ja nalazim u nekim kadrovima.

halid-i-maja

Bešlić sa "svojim djetetom"

A nikada neću zaboraviti kada je za moj 18. rođendan stigao u Beograd, putujući više od 20 sati automobilom, i nije zakasnio – govori nam Maja.