KOŠARKA

Pandža: U Svetom Martinu imamo idealne uslove, na EP trebamo ići korak po korak

Selektor naše juniorske reprezentacije

A. Tiro

10.12.2016

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH nalazi u Svetom Martinu gdje se naši mladi košarkaši spremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od 16. do 22. decembra.

Selektor naših zlatnih juniora iz Litvanije Josip Pandža istakao je da je izuzetno zadovoljan dosadašnjim pripremama te da u Svetom Martinu imaju idealne uslove.

- Maksimalno smo izolirani od svih i zadovoljni smo pripremama. Sve ide po planu, dostupno nam je sve i zadovoljan sam što je Savez omogućio ovakve uslove - rekao je Pandža.

Naši košarkaši sinoć su u prijateljskom susretu poraženi od vršnjaka iz Hrvatske rezultatom 83:80. Naš selektor je mišljenja kako je jedna lopta presudila protivnika u utakmici.

- Imali smo problem u defanzivnom skoku i to je utjecalo na poraz. Ali zadovoljan sam zalaganjem svojih igrača. Ima tu još nekih stvari koji se mogu popraviti, ali imamo kvalitet i možemo se čemu nadati na predstojećem EP. Ako nas je Hrvatska trebala kad pobijediti, bolje da je to sada u prijateljskoj, nego u službenoj - kazao je Pandža.

U Turskoj se od 16. do 22. decembra održava i Evropsko prvenstvo za juniore. Panžda je mišljenja kako je glavni fokus prva utakmica na prvenstvo protiv Izraela.

- Važno nam je otvaranje prvenstva. O Izraelu nemamo puno informacija. Oni igraju veoma atipičnu košarku, ali vjerujemo u sebe, spremamo se maksimalno, kako i stručni štab, tako i igrači. Nadam se najboljem. Trebamo ići iz dana u dan i tako možemo doći do cilja - zaključio je Pandža.