LIFESTYLE

Očarat će vas: Ova fantastična haljina mijenja boje

Zanimljiva tehnologija

Mi. K.

10.12.2016

Uspavana Ljepotica više nije jedina koja posjeduje haljinu koja menja boju. Snimak koji se pojavio na internetu natjerat će vas da pomislite da su bajke stvarne.

U videu direktorka kompanije Showpo, Jane Lu, bira različite nijanse dok haljina pred njom magično mijenja boju. Roze! Plava! Ljubičasta! Ali nije u pitanju nikakva magija. Pritiskom na tabletu menja se frekvencija svjetla koje materijal reflektuje, navodi sajt Finder.com.au.

Jednostavno odaberite nijansu boje na spektru boja i haljina će postati te boje.

Tehnologija menjanja boje tkanine uz pomoć svjetlosti nije novi izum, ali se za ono što je prikazano na snimku Showpo-a ne može sa sigurnošću utvrditi da li je istina ili trik. 

- Iako smo vidjeli mnogo novih tehnologija u tkaninama i odjeći, nikada se nismo susreli sa nečim ovakvim. Zaista ne možemo da potvrdimo da li je ovo stvarno ili ne - rekla je Carolyn Forte, direktorka tekstilne laboratorije na Institutu Good Housekeeping.

Ako je Showpo pronašao način da zaista stvori haljinu koja mijenja boju, to će naići na oduševljenje svih žena svijeta. Zamislite da vam se haljina uvijek slaže sa cipelama i to bez pomoći čarobnog štapića.