VIJESTI

Saobraćaj u BiH odvija se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Stanje na putevima

Mi. K.

10.12.2016

U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Jablanice,Bosanskog Petrovca i Bosanske Krupe. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 u Mostaru.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.