VIJESTI

Bizarna greška na sahrani, porodica pitala: “Gdje je naš djed?”

Čudna situacija u Banjoj Luci

Redakcija

9.12.2016

Bizaran slučaj dogodio se danas u mrtvačnici Novog groblja u Banjaluci, kada je jedan preminuli završio u pogrešnom sanduku, saznaje “EuroBlic”.

Svemu je kumovalo gotovo identično prezime preminulog, ali su zato adrese na kojim su trebale biti obavljene sahrane bile potpuno različite. Jedna je u Banjaluci, a druga u Bosanskoj Krupi.

Prvo je u prostorije groblja došao mladić gdje je zbog zbunjenosti pogrešno identificirao pokojnika, koji je odmah prebačen u sanduk i čekao da se odveze na mjesto sahrane na području Banjaluke.

Ubrzo je u prostorije groblja došla porodica drugog preminulog koji je trebao biti prevezen u Bosansku Krupu, a kada su ih uveli u mrtvačnicu njihova lica su se skamenila od šoka. Odmah su upitali: “Gdje je naš djed?!”

- Osoba koju su im pokazali nije bio njihov djed, već neko potpuno drugi - ispričao je izvor “EuroBlica”.

Zahvaljujući prisebnosti zaposlenih slučaj ubrzo riješen, jer je otvoren sanduk u kojem se pod drugim imenom nalazio njihov djed.

Direktor banjalučkog Gradskog groblja Nedeljko Milaković potvrdio je da je u prostorijama ove ustanove došlo do manjeg incidenta, ali je sve ubrzo riješeno bez posljedica.

- Tačno je da je zbog zbunjenosti jednog mladića i sličnih prezimena pogrešno identitificiran jedan od pokojnika, ali je situacija ubrzo riješena, jer se druga porodica koja je preminulog vozila za Bosansku Krupu pojavila ubrzo - objasnio je Milaković.