BIH

"Medica" organizirala zabavno-kreativni program za djecu

Obilježene Međunarodni dan ljudskih prava u Zenici

E. D.

9.12.2016

Udruženje „Medica“ Zenica danas je održalo prezentaciju rezultata programa ekonomskog i psihosocijalnog osnaživanja žena i djevojaka iz ruralnih sredina sa područja Zenice, Žepča i Maglaja, a u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja i 10. decembra Međunarodnog dana ljudskih prava.

U ovaj program bila je uključena ukupno 121 žena i djevojka i to 56 djevojaka i žena u edukativnom centru “Medice” Zenica i 65 žena i djevojaka iz tri ruralne sredine Pojske (Zenica), Balačići -Željezno Polje (Žepče) i Kopice (Maglaj). Ovom prlikom podijeljena su ukupno 32 paketa opreme za nastavak aktivnosti žena i djevojaka vrijednosti više od 30.000 KM.

Predstavljene su i tri najbolje životne priče žena iz Pojska, Balačića i Kopica i nagrađene sa po 400 KM. U Tržnom centru Džananović održan je zabavno-kreativni program za djecu. Djeca su uživala u radionicama, igrama, kvizovima,

Direktorica „Medice“ Sabiha Husić kazala je da ovim događajima žele poslati poruku svim građanima i građankama da se ljudska prava poštuju.