KOŠARKA

Barbarić za Avaz.ba: Od sljedeće sedmice krećemo sa izborom selektora košarkaških Zmajeva

Generalni sekretar KSBiH

N. KUSTURA

9.12.2016

Krovna evropska kuća košarke jučer je objavila listu od 13 selekcija, koje će igrati pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Naša košarkaška reprezentacija bit će nosilac zajedno sa Holandijom, Estonijom i Bjelorusijom.

Sve selekcije bit će podijeljene u četiri grupe, od kojih će po dvije prvoplasirane iz svake grupe izboriti nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Mečevi pretkvalifikacija igrat će se u avgustu 2017. godine, a vrijedi spomenuti da naša reprezentacija još uvijek nema selektora.

- Kada je u pitanju A selekcija više detalja bit će poznato nakon sjednice Upravnog odbora KSBiH koja je zakazana za ponedjeljak. Nemam ja s tim puno veze. Ne želim da se ponašam kao moji prethodnici jer to nije posao generalnog sekretara. Više bih volio da su se i oni bavili administrativnim stvarima - rekao je za Avaz.ba Dubravko Barbarić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Kako nam je Barbarić rekao, u ponedjeljak će biti poznata dinamika izbora selektora koji će povesti našu reprezentaciju u pretkvalifikacije čiji je žrijeb na programu sutra (subota) sa početkom u 10.30 sati u Pragu. U međuvremenu, traju pripreme juniora za Evropsko prvenstvo.

- Pripreme se privode kraju. Sve prolazi u najboljem redu. Večeras naši momci igraju protiv Hrvatske pa će se spisak konačnih 12 igrača vjerovatno znati odmah nakon susreta ili eventualno sutra - kaže Barbarić.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo za naše mlade igrače igra se od 16. do 22. ovog mjeseca u turskom Samsunu.