LIFESTYLE

Donald Trump se pojavio u epizodi South Parka i sigurno neće biti sretan zbog toga

Da li bi gubitak anonimnosti na internetu bio toliko loša stvar?

(M. M.)

9.12.2016

Kroz cijelu dvadesetu sezonu "South Parka", kreatori serije Trey Parker i Matt Stone su ismijavali američku predsjedničku kampanju, a Donaldu Trumpu i Hillary Cllinton posvetili su posebnu pažnju.   

Skečevi kojima su na sedmičnom nivou ismijavali kandidate na izborima, izazvali su oduševljenje svjetske javnosti. 

Kraj sezone je bio zaista upečatljiv, a kreatori serije su na komičan način prikazali kako Facebook, Twitter i "online trolovi" kroje našu realnost, javlja Independent.

Naime, u ovoj epizodi pojavljuje se misteriozni program koji ljudima omogućava ljudima da u potpunosti prate tuđe internet aktivnosti što sve mijenja.

Privatnost ne postoji tako da likovi iz "South Parka" više nisu mogli postavljati "mrziteljske" komentare anonimno. Svi znaju sve tuđe online aktivnosti što dovodi do potpunog "restarta" interneta u svijetu.

- Život ide dalje - rekao je u ovoj epizodi Kyle, jedan od glavnih likova serije.

- Nije došlo do kraja civilizacije. Dobili smo drugu šansu! Možda će sada dječaci i djevojčice naučiti da poštuju jedni druge - dodao je.

Snažna poruka krije se iza ove epizode, a upravo Trumpova pobjeda dokazuje koliko snažno internet utiče na ljudsku svijest.

Da li bi gubitak anonimnosti na internetu bio toliko loša stvar?

Loš humor, prevelik uticaj, ali i sve češće lažne vijesti na društvenim mrežama same po sebi daju odgovor na to pitanje...