VIJESTI

Sutra otvaranje ledene plohe na Coca - Cola Sarajevo Holiday Marketu

Addiko klizalište na površini oko 400 kvadratnih metara

Fena

8.12.2016

Na Coca - Cola Sarajevo Holiday Marketu u petak će biti otvoreno Addiko klizalište, površine 400 kvadratnih metara.

Zahvaljujući sponzorstvu Addiko banke i uz podršku Općine Centar Sarajevo klizanje za sve građane i posjetitelje Sarajeva bit će besplatno do kraja Holiday Marketa, a klizaljke će se moći unajmiti po simboličnoj cijeni od 2 KM.

Na osnovu memoranduma što ga je Coca - Cola Sarajevo Holiday Market potpisao s Hokejaškim savezom BiH svi klizači koji treniraju u sarajevskim klizačkim klubovima imat će prednost pri korištenju Addiko klizališta.

Addiko klizalište radit će svakog dana od 9 do 22 sata. Termini klizanja trajat će sat vremena, a između svakog termina bit će pola sata pauze tokom kojeg će klizalište biti očišćeno i pripremljeno za novi termin.

Addiko klizalište postavila je firma Kota iz Slovenije, koja ima predstavništvo u BiH, a prodajom i iznajmljivanjem led površina bavi se  15 godina. Za pravljenje leda koristi se tehnologija Kotine austrijske firme-majke AST. Ta tehnologija omogućava klizanje i na temperaturama do 15 stepeni iznad nule, navodi organizator.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu traje od 7. decembra 2016. do 14. januara 2017. godine.