NOGOMET

Capello: Ronaldo je sjajan, ali Messi je genije

Italijanski stručnjak otvoreno

Fena

8.12.2016

Ugledni talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello (70) poručio je kako je Portugalac Cristiano Ronaldo zaslužio ovogodišnju nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, ali i kako je samo jedan nogometni genij, a to je Argentinac Lionel Messi.

"Ronaldo je moj favorit za ovogodišnju nagradu. Predvodio je Portugal do naslova europskog prvaka, dok je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka. Iza njega je sjajna sezona," poručio je bivši izbornik talijanske, engleske i ruske reprezentacije i bivši trener velikana sa 'Čizme' Milana, Rome i Juventusa.

Međutim, Capello je naglasio kako je ukupno gledano Argentinac Lionel Messi bolji igrač od Ronalda.

"Ako raspravljamo o genijalnosti onda nema dvojbe. Samo je jedan genij, a to je Messi. Ronaldo je sjajan igrač i odličan strijelac, ali nema tu genijalnost kao Messi", poručio je Capello.

Talijanski stručnjak smatra kako je Messi bio genijalan igrač i sa 17 i 18 godina, kao što je i danas, dok je Ronaldo odličan igrač koji je napredovao napornim radom i velikim zalaganjem.

"Ronaldo je odličan igrač, ali on ne može izvoditi poteze koji su nezamislivi, a Messi ih izvodi stalno," zaključio je Capello.

Proglašenje najboljeg nogometaša svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) održat će se 9. siječnja 2017. u Zurichu.