SPORT

Pašalić: S ovom diplomom mogu biti sportski direktor u bilo kojem klubu na svijetu

Jedan od najpoznatiji bh. menadžer stekao zvanje nogometnog eksperta

A. S.

8.12.2016

Jedan od najcjenjeniji i najpoznatiji naših nogometni menadžer Bekim Dino Pašalić, na Univerzitetu Castilla – La Mancha, iz Španije je za Avaz.ba javio lijepu vijest - stekao je zvanje eksperta u upravljanju nogometnim klubovima.

S ovom diplomom, kako on kaže jedinom koju ima neki stručnjak u BiH i regionu, Pašalić može raditi kao sportski direktor u bilo kojem klubu na svijetu.

Pašalić, menadžer koji veoma dobro kotira u Madridu, Španiji, ali i cijeloj Evropi, kaže da je za zvanje eksperta prvo polagao u Nogometnoj federaciji Španije pa unda na uglednom Univerzitetu Castilla – La Mancha.

pasalic-3

Pašalić u društvu bivših zvijezda Real Madrida, Roberta Carslosa i Chenda

- Mislio sam da sve znam o nogometu, ali kada sam počeo ići na predavanja, tek onda sam shvatio da znam samo 20 posto. Samo knjiga o ishrani nogometaša ima 650 stranica. Knjiga o zakonima ima 560 stranica, o marketingu 450, registracija i vrsta licenci čak 750 strana – kaže Pašalić.

Dodao je da je zajedno na univerzitetu bio, između ostalih, i sa bivšim igračem Reala Chendom.

- Predavači, osim profesora sportske medicine, bili su direktori Seville, Athletic Bilbaoa, PSG-a, Liverpoola, Chelsea, te predsjednici Eibara, Malage, Totenhama... Kada bude došao red da i kod nas u Bosni i Hercegovini bude obavezno školovanje za sportskog direktora, ja ću u Nogometnom savezu BiH biti jedan od predavača – kaže Pašalić, koji je dodao da je ovo zvanje odlično i za njegov posao, jer sada zna kako razmišljaju i šta prvo gledaju sportski direktor širom svijeta.