GLOBUS

Čudesno: Nogometaš koji je preživio pad aviona, napravio prve korake! (VIDEO)

Igrač Chapecoensea oporavlja se u bolnici Somer u kolumbijskoj Rionegri

(A. S.)

8.12.2016

Preživjeli nogometaš Chapecoensea Alan Ruschel (27), koji je nakon stravične nesreće pada zrakoplova komunicirao samo gestikulacijama, napravio je svoje prve korake.

Odbrambeni igrač Chapea bio je prvi kojeg su spasili u nesreći koja je odnijela živote 71 putnika. U nesreći je zaradio nekoliko prijeloma, a sada se oporavlja u bolnici Somer u kolumbijskoj Rionegri.

Pravo je čudo što je preživio, a još je veće što će nakon nesreće moći normalno hodati, komunicirati i živjeti. Objavljen je i video njeova napretka na kojem se vidi kako ponovo hoda.

- Hvala svima, svi su se brinuli oko mojeg oporavka. Ja sam Alan Ruschel - rekao je preživjeli nogometaš pa nastavio:

- Htio sam vam reći da oporavak teče jako dobro. Uskoro ću se vratiti u Brazil kako bi oporavak priveo kraju. Želim vam zahvaliti za svu podršku, za sve poruke koje sam primio. Hvala vam svima. Hvala vam puno.

Ortoped Marcos Andre Songali, liječnik sa snimke, ranije je potvrdio da Ruschel nakon operacije nije pretrpio oštećenje kralježnice.

Uskoro će ponovo moći normalno hodati i nastaviti sa životom. Nikad poraz, samo lekcija.

I dok se Ruschel oporavlja, njegovi kolege suigrači se dalje bore. Stoper Helio Neto je u komi i u dosta kritičnom stanju.

- U fazi je borbe za život - potvrdio je liječnik Andres Songali i dodao kako se Neto nalazi u komi.

Golman Chapea Jackson Follmann pretrpio je teško oštećenje desne noge i morali su mu je amputirati. Zbog dodatnih komplikacija, liječnici će morati odstraniti još jedan dio noge.