VIJESTI

Stanje na putevima u BiH: Mjestimično zaleđen kolovoz zbog niskih temperatura, vidljivost smanjena zbog magle

Informativni centar BIHAMK-a

Mi. K.

8.12.2016

U BiH zbog niskih temperatura i ovoga jutra mjestimično je zaleđen kolovoz, a na pojedinim dionicama, posebno u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle, što nalaže dodatni oprez.

Izdvajaju se magistralni putevi M-5 Nević Polje-Kaonik i M-17 Drežnica-Mostar, gdje je vidljivost smanjena na manje od 50 metara, kao i autoput A-1 Visoko-Sarajevo sjever, magistralni put M-5 Kaonik-Kiseljak-Kobiljača, te puteve na širem području Odžaka, Orašja i Bihaća gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 50 do 100 metara.

- Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone, a izdvajamo magistralne puteve M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen). Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH - saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a

Danas od 11 do 15 sati zbog radova na miniranju u kamenolomu na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć (na lokaciji Orlova klisura) doći će do kraće obustave (15 minuta).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-16 Banja Luka-Jajce, M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve  M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 prolaz kroz Mostar.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske, upozoravamo na usporeno saobraćanje tokom dana, uz povremeno duža zadržavanja. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.