LIFESTYLE

Novi smartfon Uhans U300: Spoj inovacije i umjetnosti (VIDEO)

Uređaj koji nosi stil Mercedes-Benza

(D. K.)

7.12.2016

Inovacija i umjetnost nisu uvijek srodne duše. Ponekad ove dvije grane vode posebne paralelne "živote". Ovog puta Uhans je pokušao spojiti ove dvije grane u jedan uređaj koji nosi naziv U300 i svojevrsni je flaghip za ovu godinu.

Radi se o uređaju koji nosi stil Mercedes-Benza, koji ga razlikuje od bilo kojeg drugog pametnog telefona na tržištu, ističu iz kompanije.

Kako bi dosegli taj nivo potrebno je mnogo vremena, te odabira materijala. Inspirirani dizajnom Mercedes-Benza GLC SUV-a, U300 dobio je kućište izrađeno od titana, te pravu ručno obrađenu kožu koja se dodaje kao luksuzni parametar u unutrašnjost automobila. Uz to valja spomenuti clous de Paris koji je ručno stavljen u uređaj jer bi se u protivnom oštetio. Sve to čini U300 uređajem kojeg je "izradilo vrijeme", piše portal Zimo-hr.

Iako vanjština itekako zaslužuje riječi hvale, unutrašnjost ne odskače daleko od današnjih premium telefona, pa tako U300 dolazi s 1.5G Hz procesorom od osam jezgara, 5,55 inčnim displejem FHD rezolucije, 4 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, 5 MP prednje kamere s LED blicom i 13MP stražnjom Panasonicovom kamerom uz ugrađenu bateriju od 4.750 mAh.