GLOBUS

Stigli dramatični snimci sa mjesta pada aviona u Pakistanu: Svi su putnici izgorjeli

Velika tragedija

(Al. Ti.)

7.12.2016

Svjedoci tvrde da je avion Pakistan Airlinesa na letu PK-661, koji je uzletio iz grada Chitrala, gorio u zraku i prije nego što se u srijedu srušio, piše Sky News.

Avion s 48 osoba je nakon polijetanja nestao na sjeveru Pakistana, a dužnosnici kažu da ne očekuju da će naći preživjele.

"Način na koji se avion srušio i razlomio u dijelove, ne postoje šanse da je taj pad iko preživio", rekao je lokalni dužnosnik Sardar Aurangzeb Nalota. U međuvremenu je stigla i službena potvrda da su svi koji su bili u avionu izgubili život.

"Rezervoar s gorivom još uvijek gori, ostaci aviona raspršeni su po planinama, a stanovnici su mi rekli da je uništen", kazao je Nalota.

Avion kompanije Pakistan International Airlines srušio se oko 16:50 po lokalnom vremenu u provinciji Khyber Pakhtunkhwa. Letio je prema Islamabadu kada je udario u planinu.

Taj Muhammad Khan, predstavnik Vlade iz provincije Khyber Pakhtunkhwa za Reuters je rekao da su tijela su toliko izgorjela da su neprepoznatljiva.

Vojska je potvrdila da je za sada pronašla tijela 36 osoba.

Vjeruje se da je među poginulim putnicima bila i pakistanska TV zvijezda Junaid Jamshed.

Od 48 osoba koje su bile u avionu, 40 su bili putnici, a osam pripadnici posade.

Irfan Elahi, sekretar za avijaciju u pakistanskoj vladi, rekao je medijima da se avionu prema svemu sudeći pokvario motor, ali i da se još ne može utvrditi tačan uzrok nesreće.