SPORT

Malkočević za Avaz.ba: Martinoviću, želim ti mnogo sreće... (VIDEO)

Selektor kadetske reprezentacije na transfer bivšeg igrača BiH koji je postao "Vatreni"

A. SOKOLOVIĆ

7.12.2016

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u ovom slučaju kadetska, ostala je bez još jednog “Zmaja”.

Ofanzivni veznjak portugalske Benfice Marko Martinović, koji je donedavno nastupao za Bosnu i Hercegovinu, u utorak je u Ivankovu u prijateljskom meču između naše selekcije i “Vatrenih” (4:1 za BiH), istrčao na teren u dresu Hrvatske.

Kontaktirali smo selektora Sakiba Malkočevića, koji je za Avaz.ba potvrdio da je Martinović odnedavno izgubljen za našu selekciju.

- Martinovića je prvo selektirao Zoran Erbez da igra za U-15 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je Marko još igrao u Zrinjskom. Kasnije sam ga preuzeo ja, kada je bio igrač Hajduka, ali  nije imao pravo nastupa. I onda kada sam ga htio pozvati u kamp, da se na licu mjesta uvjerim da li se radi o potencijalu, dobio sam informaciju da neće doći jer treba da potpiše za Benficu – kazao je za naš portal Malkočević.

On nije želio potvrditi našu konstataciju da Bosna i Hercegovina na izvoz ima igrača koji su slični i bolji od Martinovića, već je u maniru pravog stručnjaka kratko odgovorio:

- Marku, želim mnogo sreće, gdje god igrao…

Inače, Martinović je rođen u Mostaru prije 2000. godine. Karijeru je počeo u Zrinjskom, da bi prije dvije godine prešao u splitski Hajduk gdje ga je doveo Srđan Andrić.

Ove godine otišao je u Benficu.

U priloženom videu možete se uvjeriti o kakvom se igraču radi: