REGION

Dubrovčani u šoku: Predsjednica Hrvatske djeci podijelila čokolade iz Srbije

Povodom Dana dubrovačkih branitelja

Redakcija

7.12.2016

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je, povodom Dana dubrovačkih branitelja, grupi dubrovačke djece uz svoju fotografiju podijelila i čokoladice iz Srbije.

Hrvatska javnost je o tome saznala nakon što je to na svom Facebook profilu objelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice.

- Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo! - naveo je ovaj roditelj, a prenio Dubrovački dnevnik.

Riječ je čokoladici s pirinčem Moni, koju proizvodi Pionir iz Subotice. Nejasno je šta je za Hrvate veća provokacija. To što je Kolinda Grabar-Kitarović podijelila djeci srbijanske čokoladice ili to što je u maniru sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una djeci iz vrtića poklonila i svoju fotografiju s potpisom otisnutim zlatnim slovima.

Portal Index je pokušao da od predsjednice Hrvatske dobije komentar ovog poteza, ali je, kako se navodi, njen portparol Luka Đurić po ko zna koji put ignorirao pitanje ovog portala.