VIJESTI

Dubravko Čampara naručuje tekstove u "Slobodnoj Bosni"

"PET FAMILIJA" Trotoarska frakcija SDA i njen medijski patrljak

R. T.

7.12.2016

Dubravko i Aljoša Čampara, braća koja su postala sinonim, što bi napisao Bakir Hadžiomerović, za nepotističku vlast i vladanje pet familija u BiH, naravno, imaju svoj medijski patrljak. 

U pitanju je, ko bi drugi, već skoro zaboravljeni Senad Avdić. Nakon što je njegov životni projekt sedmičnik „Slobodna Bosna“ ugašen, nekada vrlo utjecajni i lucidni Avdić sveo se na mlohava ujedanja na portalu SB. 

Zaustavljanje investicija

Mentorsko vođenje te novine odavno je pod kontrolom Aljoše Čampare i te frakcije SDA. 

Fotografija ovog trojca najbolje objašnjava ko naručuje brojne tekstiće o ljudima iz pravosuđa, policijskih struktura i neistomišljenika ovoga klana. 

Osim što im je Fahrudin Radončić glavna opsesija, Dubravko Čampara trenutno najveću brigu ima kako da njegova supruga Maida bude ponovo izabrana na konkursu za člana Konkurencijskog vijeća BiH. 

Ona je jedno vrijeme čak i nezakonito predsjedavala ovom strateški važnom institucijom, pa joj je taj kriminal svojim odlukama morao legalizirati bliski rođak braće Čampara Denis Zvizdić. 

Uz to, Maida Čampara je bila poznata po zaustavljanju investicija jedne velike američke kompanije u BiH i trogodišnjoj blokadi tog strateški važnog partnera.

maida-campara3

Maida Čampara: Supruga tužioca opet na super poziciji 

Radi se o jednom od najvećih investicijskih fondova KKR, na čijem je čelu general Dejvid Petreus (David H. Petraeus), inače bivši direktor CIA-e. On je nekoliko puta dolazio u Sarajevo i nailazio je na aroganciju klana Čampare. 

dejvid-petreus-civil4

Bivši šef CIA-e Petreus: Blokada u BiH

Medijski udarnici

Ipak, dio deblokade je skinut kada je neko udario šakom o sto, a ono čega se dvojica Čampara najviše plaše jeste najavljena opcija da general Petreus može biti izabran za jednog od najbližih saradnika Donalda Trampa (Trump). 

Inače, Avdića i Čampare veže mjesto rođenja i lokalno-zavičajna povezanost u okviru medijskih udarnika jedne frakcije SDA.