NOGOMET

UEFA mafija: Navijači Bešiktaša sudiji prijete smrću (FOTO + VIDEO)

Škotski sudija Craig Thomson na udaru turskih simpatizera

(A. S.)

7.12.2016

Navijači Bešiktaša još od sinoć na društvenim mrežama prijete škotskom sudiji Craigu Thomsonu, koji je bio glavni arbitar na utakmici kijevskog Dinama i Bešiktaša (6:0).
 
U utakmici u kojoj pobjeda Ukrajincima nije ništa značila, a Bešiktašu je trebala za prolazak u osminu finala Lige prvaka, Thomson je žestoko oštetio turski klub.
 
Pri vodstvu Dinama 1:0 dosudio je nevjerojatan jedanaesterac za domaće i uz to isključio Andreasa Becka, igrača Bešiktaša koji je, prema njegovom mišljenju, skrivio jedanaesterac.
 
Osim što je duel Becka i Gonzaleza počeo izvan kaznenog prostora, sudija je prije trebao dosuditi prekršaj ofanzivca Dinama, nego kazneni udarac.

uefa

Jedan od komentara na društvenim mrežama

Nakon toga je i Becku pokazao izravni crveni karton jer je smatrao da je suparnika zaustavio u gol-prilici.

Njihov klub je nakon ovog primio gol iz jedanaesterca i još četiri te Ligu prvaka napustio porazom od 0:6.

Dalje iz ove grupe su prošli Napoli i Benfica.

Lov na Thomsona navijači su počeli još sinoć, kada su na društvenim mrežama počeli prijetiti škotskom arbitru. Pojedinci su otišli toliko daleko da mu prijete i smrću.

Inače, Thomson je bio glavni sudija na utakmici između Francuske i Bosne i Hercegovine (1:1), kada je jedva dočekao da svira kazneni udarac za "Trikolore" i time nas zaustavio na direktnom putu za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Za naš tim kobna je bila 78. minuta, kada je Samira Nasrija na ivici šesnaesterca oborio Emir Spahić. 

 

prijetnje