SPORT

Liga prvaka: Lyon dočekuje Sevillu, Kopenhagen čeka kiks Porta

Šest ekipa već obezbijedile plasman u osminu finala

Fena

7.12.2016

Grupna faza nogometne Lige prvaka bit će okončana večeras utakmicama u grupama E, F, G i H.

Šest ekipa su već obezbijedile plasman u osminu finala najelitnijeg nogometnog klupskog takmičenja u Evropi, a to su - Juventus, Real Madrid, Borussia Dortmund, Monaco, Bayer Leverkusen i Leicester City.

Večeras bi najzanimljivije trebalo biti u Lyonu, u grupi H, gdje istoimena ekipa dočekuje Sevillu, trostruke uzastopne prvake Evropske lige. Francuzima je potrebna pobjeda od dva gola razlike da bi se kvalificirali u knockout fazu Lige prvaka.

Drugi meč grupe H je između Juventusa, za kojeg nastupa bh. reprezentativac Miralem Pjanić, te zagrebačkog Dinama. Aktuelni prvak Italije je favorit u toj utakmici i sve osim pobjede bi bilo veliko iznenađenje.

U grupi G bi moglo također biti interesantno, jer još uvijek nije ništa gotovo, kada je u pitanju druga pozicija na tabeli.

Porto u toj grupi dočekuje Leicester City, koji je osigurao plasman u knock out fazu, dok Kopenhagen gostuje ekipi Bruggea.

Portugalskoj ekipi ni neriješen ne garantuje plasman dalje, jer ukoliko Danci slave u Belgiji, plasirali bi se u osminu finala zbog boljeg međusobnog duela.

Sinoć su se u osminu finala plasirale ekipe Arsenala, PSG-a, Napolija, Benfice, Barcelone, Manchester Cityja, Atletico Madrida i Bayern Munchena.

Parovi večerašnjeg kola Lige prvaka:

E-grupa:
Bayer Leverkusen - Monaco
Tottenham - CSKA Moskva

F-grupa:
Legija Varšava - Sporting
Real Madrid - Borussia Dortmund

G-grupa:
Club Brugge - Kopenhagen
Porto - Leicester City

H-grupa:
Juventus - Dinamo Zagreb
Lyon - Sevilla