VIJESTI

Stanje na putevima: Magla smanjuje vidljivost na većini dionica

Informativni centar BIHAMK-a

Mi. K.

7.12.2016

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini dionica koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

- Izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralne puteve Zenica-Doboj, Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez, Bugojno-Novi Travnik, Glamoč-Mlinište, kao i puteve na području Sarajeva, Bihaća, Foče i Doboja - saopćenmo je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa apelujemo na maksimalno opreznu vožnju. Vozače podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-16 Banja Luka-Jajce.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Žepče-Nemila, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozače upozoravamo na moguće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.