LIFESTYLE

Instagram opet uvodi novine: Od sada možete lajkati komentar

Društvena mreža omogućila novu opciju

(D. K.)

6.12.2016

Instagram opet uvodi novine, pa korisnici sada mogu lajkati jedni drugima komentare, saopćila je ova kompanija koja je u vlasništvu Facebooka.

Komentare na Instagramu možete lajkati isto kao što lajkujete fotografiju - označite srce pored nje.

Iz Instagrama kažu da, za razliku od Facebooka, lajkovi neće uticati na pojavljivanje određenog posta, iako ova opcija otvara mogućnost rangiranja komentara u budućnosti.

Aplikacija je također uvela mogućnost isključivanja komentara na određenim postovima i uklanjanja pratilaca sa privatnih računa bez blokiranja.

Zahvaljujući mogućnosti onemogućavanja komentara na određenim postovima, na taj način se omogućava korisnicima više kontrole nad komentarima. Instagram je i ranije imao dostupnu verziju ovog alata, ali samo za određene verifikovane račune.

Sa ovim ažuriranjem bilo koji profil će moći da onemogući komentar na post, podešavajući opcije u naprednim postavkama prije objave fotografije ili videozapisa.

Osnivač Instagrama Kevin Systrom kaže da mogućnost komentarisanja pomaže korisnicima Instagrama da pruže podršku i podstaknu pozitivne vibracije u cijeloj zajednici.