NOGOMET

Milan Đurić: Ove zime možda odem iz Cesene

Bh. reprezentativac za "Dnevni avaz" o Seriji B i eventualnom transferu

R. JOKIĆ

7.12.2016

Nakon dva i po mjeseca golgeterskog posta, napadač Čezene i reprezentacije Bosne i Hercegovine Milan Đurić postigao je pogodak u meču italijanske Serije B.

Suša našeg nogometaša prekinuta je u duelu prošlog kola protiv Avelina, kada je ubilježio treći gol u sezoni. A, prije toga, strijelac je bio početkom septembra, u susretu protiv Karpija.

S Đurićem smo razgovarali prije sinoćnje utakmice Čezene, u gostima kod Beneventa.

Kobna neuigranost 

- Do sada smo ostvarili samo tri prvenstvene pobjede, a u dvije sam bio strijelac. Nadam se da ću nastaviti sa postizanjem pogodaka kako bismo izašli iz rezultatske krize, jer smo trenutno u veoma lošoj situaciji - kaže Đurić u razgovoru za "Dnevni avaz".

Čezena je u novu sezonu ušla s novim trenerom i izmijenjenim sastavom i to je, smatra naš nogometaš, uzrok lošijih igara. Ekipa koja se trebala boriti za plasman u Seriju A, daleko je od svog cilja. 

- Neuigranost nas je koštala, a pored toga, nismo imali ni sportske sreće u nekoliko mečeva u kojima smo primali pogotke u posljednjim minutama i gubili bodove. No, uvjeren sam da ćemo u narednim utakmicama uhvatiti priljučak s timovima iz sredine tabele - govori Đurić.

Čitam o interesu 

Momak koji je, kada je imao godinu, otišao iz Vlasenice u Italiju, pruža odlične partije u dresu reprezentacije BiH, koje nisu ostale nezapažene. Za njega su interes pokazali neki od većih evropskih klubova, ali za sada nema nijedne konkretne ponude. 

- Još nisam dobio ponudu za nastavak karijere, ali sam čitao o interesiranju nekih jačih klubova. Ugovor s Čezenom istječe mi 2018. godine i o svemu će odlučiti uprava kluba. Nije isključeno da tokom zime ili u ljeto odem uz obeštećenje u neki jači klub, ali ću o svemu više moći da kažem nakon što se završi prvi dio sezone u Seriji B - zaključio je Đurić.

U reprezentaciji mi je lakše, jer imam majstora Pjanića

Đurić u Čezeni i Đurić u selekciji Bosne i Hercegovine? 

- U reprezentaciji mi je mnogo lakše igrati, jer u veznom redu imam majstora kao što je Pjanić, koji uvijek može da pošalje upotrebljivu loptu. Zbog toga u dresu BiH pružam dobre partije, koje sigurno nisu prošle nezapaženo - kaže Đurić.

Pratim samo Želju i Sarajevo

Zbog činjenice da je kao beba otišao u Italiju, Milan Đurić ne navija ni za jedan od klubova sa prostora bivše Jugoslavije. 

- Kao mali, otišao sam u Italiju i upućen sam u dešavanja u njihovom fudbalu, a od klubova sa prostora bivše Jugoslavije, trenutno pratim samo Željezničar i Sarajevo, i to isključivo zbog saigrača iz reprezentacije Miroslava Stevanovića i Harisa Duljevića - rekao je Đurić.