NOGOMET

Baždarević i Lugušić se družili u Metzu

Susret selektora BiH i trenera golmana Japana

Z. Š.

6.12.2016

Mehmed Baždarević i Enver Lugušić do prije nekoliko mjeseci zajedno su bili u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Baždarević je ostao selektor, a Lugušić prihvatio poziv Vahida Halilhodžića i imenovan je za trenera golmana reprezentacije Japana.

Sreli su se na neobičnom mjestu, u francuskom Metzu, na utakmici Metz - Lyon. 

- Baždarević je došao iz Luksemburga, a ja sam tu, jer pratim Eidžija Kavašimu (Eiji Kawashima), rezervnog golmana Metza. Utakmica u Metzu je prekinuta nakon što je petardom pogođen golman Lyona. 

Meša i ja smo drugovi već decenijama, dogovorili smo se da se obavezno sretnemo i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje će igrati i BiH i Japan - rekao je Lugušić.

Pored Kavašime, golmanska legenda Sarajeva prati i Šuči Gondu u austrijskom Hornu.

- Za nekoliko dana stižem u Sarajevo, a na proljeće ću ponovu u Japan jer nas čekaju odlučujuće utakmice u borbi za prva dva mjesta u grupi koja donose direktan plasman na Mundijal. Poraz od Ujedinjenih Arapskih Emirata u prvom meču nas je malo poremetio, no poslije je bilo mnogo bolje. Još pet utakmica je preostalo, imamo 10 bodova kao i Saudijska Arabija, Australija i UAE imaju po 9 - kaže Lugušić.