ZDRAVLJE U KUĆI

Djevojčica je bila osuđena na smrt, otac Muhamed se nije predavao, a onda se desilo čudo

Probudila se iz kome 10 dana prije eutanazije

Redakcija

6.12.2016

Jednogodišnja djevojčica pod imenom Marwa od septembra se nalazi u bolnici u Marseillesu, a njeni roditelji otad proživljavaju pravi pakao.

Njen nervni sistem napao je virus, a ljekari su je stavili u induciranu komu, iz koje se nije budila dva mjeseca, piše huffingtonpost.de.

Roditeljima djevojčice ljekari nisu davali mnogo nade, čak su predložili da joj se isključe aparati jer su bili sigurni da se neće probuditi iz kome. Roditelji na to nisu pristali, bili su uvjereni da će se njihova kćerka probuditi.

Kako ljekari nisu odustajali, sudskim su se putem odlučili izboriti za pravo da drže svoje dijete na životu.

Na platformi change.org prikupili su 124.000 potpisa u peticiji za to da se njihovoj kćeri da prilika za život. Otac Mohammed Bouchenafa rekao je za francusku televiziju BFM-TV da on primjećuje pomake u stanju svoje kćerke.

“Ljekari tvrde da su to samo refleksi, ali kad čuje moj glas pomakne se. Mislim da je ne treba osuditi na smrt, treba joj dati šansu. Ne mogu pustiti svog anđela da ode”, rekao je.

Deset dana prije istjecanja roka za isključenje aparata koji su je držali na životu, Marwa se probudila iz kome. Otac je snimku tog trenutka i njenog smiješka roditeljima objavio na Facebooku.

Marwa je i dalje u kritičnom stanju, a ljekari nisu sigurni da će ikada moći disati i jesti bez pomoći. Roditelji se nadaju da će se njihovo dijete oporaviti.