SPORT

Poturak za Avaz.ba: Sretan sam zbog uspjeha naših boraca na turniru u Tuzli

Naš najbolji K-1 borac otvoreno

A. TIRO

6.12.2016

Najbolji K-1 borac iz naše zemlje Dževad Poturak je za Avaz.ba prokomentarisao nedavno održani K-1 turnir u Tuzli, kazavši da nije pratio cijeli turnir iz poznatih razloga, ali da mu je izuzetno drago zbog uspjeha boraca iz Bosne i Hercegovine.

- Zbog dugova koje K-1 ima prema šampionima nisam pratio događaj iz Tuzle. Poneki sam insert upratio, ali nama K-1 duguje novac koji još nije isplaćen. Mi očekujemo da će se to desiti u martu iduće godine - kazao je Poturak.

Kako je i naglasio izuzetno je sretan zbog uspjeha koji su borci iz naše zemlje ostvarili, ali da je i razočaran zbog toga što on i Mirko Filipović nisu dobili podršku od domaćih boraca nakon apela da se bojkotuje turnir u Beogradu i Tuzli.

- Ne bih da zvučim nimalo arogantno ili negativno, jer zaista mi to nije cilj. Sretan sam zbog uspjeha naših momaka i ne želim da minimiziram uspjehe svih tih boraca. Čestitam igoru Emkiću jer je pobijedio dvije borbe i izgubio u finalu, svim našim borcima koji su se borili na ovom turniru. Želim da u budućnosti imamo novu BH Machine, koja će nastaviti moj put, kada okačim rukavice o klin. Ali pomalo je sramotno to što nisu podržali projekat naplate duga šampionima - rekao je Poturak.

I pored činjenice da sva sredstva isplačena borcima koji su se borili u Tuzli, Poturak je kazao da mu je zbog toga drago, ali da je Filipoviću i ostalima organizacija K-1 dužna milion dolara.

- Po ko zna koji put ponavljam, Mirku Filipoviću, Ismael Londtu, Pavelu Zhuravlevu i meni K-1 duguje milion dolara. I još ništa se ne rješava povodom toga - kazao je Poturak.

Kada su u pitanju nastupi u narednom periodu Poturak naglašava da mu je iduća borba na rasporedu 17. decembra u zagrebačkoj Areni.

- Imam neraščićenih računa sa Pavelom Zhuravlevom, kojim dijelim treće mjesto sa GP turnira K-1 u Zagrebu 2013. godine. Imam manji problem sa šakom, ali bit će sve uredu i jedva čekam tu borbu - kazao nam je Poturak.