VIJESTI

Zenica: Zmajevi ostaju na Bilinom polju i Trening centru!

Gradonačelnik Zenice održao sastanak s predstavnicima NS BiH

D. Pa.

6.12.2016

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenica, održao je sastanak s predstavnicima Nogometnog saveza BiH i to Elvedinom Begićem, predsjednikom, Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom i Alijom Porča, direktorom Trening centra u Zenici.

Na sastanku se razgovaralo o daljoj saradnji Grada s Nogometnim savezom, na kojem je istaknuto da je dosadašnja saradnja bila veoma dobra.

Tom prilikom iz Nogometnog saveza su najavili da su i dalje opredijeljeni da se reprezentativne utakmice naše reprezentacije igraju na stadionu Bilino polje i Trening centru na Crkvičkom brdu.

Kasumović je također iskazao spremnost za nastavak saradnje na projekatima koje NS planira realizovati u partnerstvu sa Gradskom upravom te dao punu podršku završetku započetih radova na  Bilinom polju koji bi trebali biti gotovi do marta iduće godine.

Osim toga, otvorena su i neka pitanja dugoročnih planova NS, budući da je u planu proširenje Trening centra NS/FS BiH Zenica.

Naime, riječ je o izgradnji trećeg terena i proširenju smještajnih kapaciteta, u skladu s finansijskim mogućnostima.

U tom pogledu, Kasumović je prepoznao dobre namjere Nogometnog saveza i obećao da će im Gradska uprava u tom pogledu biti na raspolaganju.