VIJESTI

Konaković i privrednici o unapređenju uvjeta poslovanja

U okviru projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH

Fena

6.12.2016

Na radno-konsultativnom sastanku premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, ministara i privrednika Kantona Sarajevo danas će biti prezentirani rezultati, ali i definirani novi koraci za poboljšanje uvjeta poslovanja.

Sastanak se realizira u okviru projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH, a implementira ga Grupacija Svjetske banke IFC u partnerstvu s Ambasadom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini u okviru projekta "LIFE".

Cilj današnjeg sastanka je upoznavanje učesnika o ostvarenim rezultatima Vlade KS u protekla četiri mjeseca te identifikacija novih koraka za poboljšanje poslovnog ambijenta te izgradnja dugoročnog partnerstva i stvaranje pretpostavki za uključivanje privatnog sektora u proces donošenja odluka značajnih za privredu KS-a.

Na sastanku će biti predstavljen e-registar (registar administrativnih procedura u KS) koji će biti važna poluga u uspostavljanju jednostavnijih i bržih procedura registracije privrednih subjekata i kreiranja boljeg poslovnog ambijenta, najavljeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.