VIJESTI

Oprez: Niske temperature pogoduju formiranju poledice na cestama

Informativni centar BIHAMK-a

Redakcija

6.12.2016

Jutros se na putevima u BiH saobraća nesmetano po vlažnom ili mokrom kolovozu. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, a poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka i Cazin-Velika Kladuša. Zbog novih padavina, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima: M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-16 Banja Luka-Jajce, dolazi do povremenih obustava saobraćaja zbog izvođenja minerskih ili deminerskih radova.

Zbog izvođenja sanacionih radova na dionici M-17 Žepče-Nemila (petlja Žepče), izmjenjen je režim saobraćaja. Saobraćaj se u smjeru Žepča odvija obilaznicom, dok se u smjeru Nemile odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozače upozoravamo na moguće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, navodi se u saopćenju..