AUTO-MOTO

Kakva zvijer: Honda Civic sa nevjerovatnih 1.850 KS! (VIDEO)

Kompanija Speed-Factory Racing poigrala se s realnošću

(D. K.)

5.12.2016

Japanci nisu izuzetak kada pričamo o ubrzanjima na 402 metra, no ovaj put Honda Civic, koja je vrlo malo onakva Honda koju naručite iz salona, sa 1.850 KS i 560.000 pređenih kilometara dobar je razlog za pogledati video.

Honda Civic stara 20 godina od 2-litrenog motora dogurala je do nevjerovatnih 1.850 KS.

Kompanija Speed-Factory Racing iz Tacome poigrala se s realnošću pa će i najvećem fanatiku i zaljubljeniku u tuning ovo biti suluda predstava.

Sa pređenih 560.000 kilometara možemo reći da iskustvo nije predmet sumnje, a dvolitraš ipak dostojno brani srednju klasu.

Spomenuti motor ipak mrvicu odskače od običnog dvolitraša, a hint od 1.850 KS dovoljan je kako biste zaključili da nešto ne valja. Turbo punjač prilično enormnih kapaciteta, odgovor je na svako buduće i suvišno pitanje.

Teorija prati brojke, no praktični dio uvjerio je momke kako nije riječ o šali. Honda Civic s prednjim pogonom ostvarila je impresivne rezultate, a dionicu od 402 metra prelazi za samo 7,6 sekundi.

Maksimalna brzina je 323 km/h, a posebnost Honde je upravo serijska šasija. Time je postala najbrži auto sa prednjim pogonom koji ima serijsku šasiju.