KOŠARKA

Krcata dvorana u trećoj košarkaškoj ligi BiH

Neviđene scene u bh. sportu

S. MUMIĆ

5.12.2016

Košarkaški klub "Živinice" novi je sportski kolektiv na košarkaškoj sceni u BiH. Klub koji je osnovan prije mjesec dana, postao je hit, jer u svojim redovima ima  tamnoputog igrača, prvi put u historiji sportskih kolektiva u Živinicama. Zahvaljujući radu entuzijasta klub postiže zapažene rezultate. Inicijatori Mirnes Muminović, Denis Kadirić i Jasmin Osmanović zaslužni su što se košarka vratila u Živinice.

velika-posjecenost

Klub se takmiči u A2 ligi i već sada je „pokupio“ simpatije, ne samo živiničke publike već i šire.

Za kratko vrijeme okupili su ekipu koja nije uigrana, a ubrzo su angažovali Amerikanca, 26- godišnjeg Drej Mareja (Drae Marray) koji je došao je u Živinice.  Omaleni plejmejker  je u četiri utakmice postigao 118 koševa, u prosjeku skoro 30 po utakmici.

Osim toga, KK Živinice postavlja standarde po posjećenosti na domaćim utakmicama. Posjetom gledalaca u dvorani, ekipi iz Živinica mogu pozavidjeti i premijerligaši. Posljednju utakmicu protiv Bihaća utakmicu je pratilo hiljadu gledalaca, što je rijedak slučaj i za svaku pohvalu živiničkoj publici.

puna-dvorana

KK Živinice

Stoje: Mirnes Muminović, Kenan Selimović, Emir Brćaninović, Adnan Đulović , Mirza Musić, Bakir Mesić, trener Admir Herić, Denis Kadirić,

Čuče: Mehmed Hodžić, Nedim Mazalović, Adnan Mustafić, Miralem Kolčaković, Elvis Ahmić, Nesib Halilović i pomoćni trener Jasmin Brčaninović.