REGION

Velimirović: Puške sam bacio u jezero, zaslužujem orden

Prihvaćen sporazum, osuđen na uslovnu kaznu

Redakcija

5.12.2016

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić prihvatio je danas sporazum koji je Mirko Velimirović sklopio sa Specijalnim tužilaštvom, a u kojem je priznao da je bio član kriminalne organizacije koja je navodno planirala izazivanje haosa u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.

Po ovom sporazumu, Velimirović će biti uslovno osuđen na šest mjeseci, a uslovna kazna će trajati godinu dana, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Velimirović je ranije danas na ročištu u sudu priznao da je nabavio automatske puške, ali da je onemogućio da se unesu u Crnu Goru i da ih je uništio i rasklopio i bacio u jezero.

Rekao je i da je od Aleksandra Sinđelića dobio 30.000 eura da kupi oružje koje je grupa Bratislava Dikića trebala da iskoristi i izazove krvoproliće tako što će da zauzme Skupštinu Crne Gore na dan izbora 16. oktobra.

- Za sebe zaslužujem orden da mi se dodijeli, jer sam spasio crnogorski narod i državu, a ne da mi se sudi. Iz patriotskih razloga sam ovo uradio. Da bih se odužio crnogorskom narodu koji je spasio srpsku vojsku. Oni koji znaju historiju znaju o čemu pričam - izjavio je Velimirović.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je ranije danas rekao da je izjava Velimirovića istinita i nije bajka, pišu Vijesti.me.

- Opravdano je da sud prihvati izricanje uslovne osude od šest mjeseci uslovno na godinu - kazao je ranije danas Čađenović.