NOGOMET

Enrique otkrio glavnog krivca za šokantni gol u posljednjim minutama El Clasica

Trener Barcelone

Redakcija

5.12.2016

Trener Barcelone Luis Enrique pronašao je krivca za subotnji remi u El Clasicu na Camp Nou, koji je završio rezultatom 1-1.

A to je Arda Turan. Kako madridski AS piše, Enrique je uperio prstom prema ovom veznjaku. Turskom fudbaleru se zamjera što je u 90. minuti napravio prekršaj na 30 metara od gola Barcelone, a upravo iz tog slobodnog udarca koji je izveo Luka Modrić, Real je preko Ramosa, iz skoka glavom u gužvi u posljednjim trenucima utakmice, šokirao Camp Nou i uzeo bod.

- Rekao sam im da ne prave prekršaj. U utakmici ovakve važnosti, jasno je da se ne može kontrolirati baš svaki aspekt igre. Ali jedna od najvećih prijetnji Reala je ta mogućnost da su sposobni izjednačavati u posljednjim minutama - otkrio je Enrique nakon utakmice na Camp Nou i dodao:

 -Da, rekao sam svojim igračima da pogotovo ne prave prekršaj ako protivnički igrač bude leđima okrenut golu. Uputa trenera je bila, mislim, dovoljno jasna.

Enrique je dodao i da za pogrešku nije samo kriv Turan, već da je riječ o pogrešci i doprinosu cijelog tima što on lično mora rješiti.

Kako god, jasno je ko je za Enrique glavni krivac zobg gubitka dva bitna boda u borbi za vrh Primere.

- Nisam sretan zbog načina na koji smo se odrekli bitnih bodova - jasan je trener Barcelone.