CRNA HRONIKA

Uhapšena grupa provalnika na području općine Hadžići

Osumnjičeni za teške krađe

(Fena)

5.12.2016

Policijski službenici IV PU su poduzimajući potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela teških krađa u kuće, vikednice, poslovne prostore i druge objekte na području općine Hadžići, identifikovali izvršioce.

Uhapšeni su K.Dž., rođen 1979. godine u Sarajevu, nastanjen u Kreševu, K.A., rođen 1998. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, I.A., rođen 1990.godine u Sarajevu, nastanjen u Kiseljaku, S.A., rođen 1993.godine u Bratuncu, nastanjen u Hadžićima, Z.E., rođen 1995.godine u Srebernici, nastanjen u Hadžićima i V.A., rođen 1988.godine u Zavidovićima, nastanjen u Sarajevu. U toku kriminalističke obrade K.Dž., K.A. i I.A. su priznali izvršenje dvadeset krivičnih djela teških krađa u kuće, vikendice, sportske kladionice i druge poslovne prostore na području općine Hadžići.

Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi K.A. u ulici Novo naselje, općina Hadžići, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela (razna tehnička roba, posuđe, sitni alat i sl.).

Također, u toku kriminalističke obrade, policijski službenici su zadokumentovani da su S.A., Z.E. i V.A. u proteklom periodu na području općine Hadžići izvršili devet krivičnih djela teških krađa u kuće, vikendice i druge objekte. Kod istih su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela.

Nakon kompletiranja operativnog materijala, protiv navedenih osoba će Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima (Teška krađa), saopćeno je iz MUPKS-a.