BIH

GP BiH: Uhapšen bh. državljanin, oduzeta kožna galanterija

Nakon granične provjere

Fena

5.12.2016

Službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška u nedjelju su uhapsili A. S. (1990.), državljanina Bosne i Hercegovine, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Osnovni sud u Doboju zbog kaznenog djela "teška krađa", a Općinski sud u Gračanici zbog kaznenog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Osoba je kontrolirana na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška prilikom ulaska u BiH. A. S. je predat službenicima Sudske policije Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije. na području Tjentišta službenici Jedinice za potporu i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH su spriječili nezakonit promet kožne galanterije bez potrebne dokumentacije. Otkrivena je prilikom granične kontrole vozila Passat, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao I. L. (1949.), državljanin BiH.

Prema naredbi suca Osnovnog suda u Foči, roba je privremeno oduzeta i bit će predana Republičkoj tržišnoj inspekciji na daljnje postupanje, stoji u saopćenju.