REGION

Monstrumi šokirali Balkan: Jedan silovao djevojčicu drvetom, drugi iznajmljivao dijete za seks, iživljavanja trajala mjesecima!

Zločin kakav se ne pamti

Redakcija

5.12.2016

Pred niškim Višim sudom počeli su krivični postupci protiv S.D. (51) iz okoline Gadžinog Hana i V.M. (67) iz jednog niškog sela, optuženih da su silovali maloljetnice od kojih je jedna u vrijeme kad je napastvovana imala samo dvanaest, a druga šesnaest godina.

S.D. se tereti za obljubu nad djetetom u produženom trajanju jer je sa dvanaestogodišnjakinjom koja je kod njega pobjegla iz hraniteljske porodice, bar dva puta imao seksualni odnos.

– U toku oktobra 2015. godine djevojčicu je dodirivao po grudima i genitalijama a zatim joj predložio da “prave bebu” nakon čega je izvršio penetraciju u njen polni organ, ali ga je ona odgurnula jer je boljelo. Mjesec dana kasnije on je obljubio djevojčicu – navodi se u optužnici.

V.M. se sudi jer je namamio jednu šesnaestogodišnjakinju da boravi kod njega obećavši da će joj kupovati poklone.

– On je duže vrijeme pozivao tu maloljetnicu mobilnim telefonom i laskavim obećanjima je ubijedio da dođe kod njega što je ona učinila u novembru 2014. godine. Do marta sljedeće godine kada je otkriven, djevojku je stalno tukao i zlostavljao na nezapamćen način. Udarao joj je šamare, vezivao joj ruke i noge, tukao je motkom i neprestano je silovao. Terao je da ga oralno zadovoljava a njoj je u polni organ gurao prste ali i drvene predmete – navodi se između ostalog u optužnici.

Osim za silovanje V.M. će odgovarati i zbog podvođenja i omogućavanja vršenja polnog odnosa.

– On je maloljetnicu prinudio na seksualni odnos sa jednim svojim poznanikom. Kazao joj je : – Moraš da ideš sa njim, inače neće biti dobro za tebe. Djevojka se uplašila jer je stalno trpjela njegovo iživljavanje pa je pristala na obljubu sa tim čovjekom. Dok su imali seksualni odnos njen mučitelj je bio pored kreveta i sve posmatrao. Seks sa maloljetnicom tom čovjeku je naplatio 500 dinara.