VIJESTI

Saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Stanje na putevima u BiH

Mi. K.

5.12.2016

Saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

- U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na dionicama u višim predjelima, upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetujemo na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila - saopšteno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacionih na dionici M-17 Žepče-Nemila (petlja Žepče), izmjenjen je režim saobraćaja. Saobraćaj se u jednom smjeru odvija obilaznicom, dok se u drugom smjeru odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravaju se vozači na moguća duža zadržavanja na graničnim prelazimaBosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.