BIH

Bosanci i Hercegovci hrle u Dubai za najluđu noć!

Već rezervirali destinacije za doček Nove godine

A. ČENGIĆ

4.12.2016

Bliži se vrijeme novogodišnjih praznika, a turističke agencije u BiH i ove godine pripremile su raznovrsne ponude za doček najluđe noći. Dubai, Istanbul, Milano, Beč, Budimpešta i Ženeva samo su neki od gradova koji su Bosancima i Hercegovcima primamljivi za doček Nove 2017. godine. Interesiranje za proslavu, prema informacijama koje smo dobili iz agencija, puno je veće nego prošlih godina, a ponude su raznovrsne kao i cijene.

Direktan let

Najveće interesiranje vlada za Dubai, gurmanskom prijestolnicom Srednjeg istoka. To nam je potvrdila Merima Hrvat, referentica za turizam iz „Relax Toursa“. Ona ističe da su građani zainteresirani i za Rim, Beč, Istanbul, za koje imaju još vrlo malo mjesta. 

- Aranžman za Dubai košta od 1.399 do 1.716 maraka po osobi za sedam noćenja. Cijena zavisi od broja uplata i hotela. Za Dubai i Istanbul imamo direktan let iz Sarajeva, a za Rim iz Mostara. Petodnevni aranžman po osobi za Istanbul košta od 399 do 499 KM, a za Rim od 599 do 749 maraka, koji također traje pet dana. U odnosu na prošlu godinu, ove imamo puno više rezervacija - kazala je Hrvat.

Što se tiče autobuskih tura, kako nam je kazala Hrvat, građani su zainteresirani za Milano, grad stila i ljepote, Budimpeštu kraljicu Dunava... Također, dodaje da agencija nudi plaćanje na rate ili šoping karticom.

- Dosta ranije izbacujemo ponude. Mnogi koriste hit ponudu ranije rezervacije kojom dobiju popust i do 150 maraka po osobi - dodala je Hrvat.

Hotelski smještaj

Da je Dubai hit destinacija ove godine potvrdio nam je i Emir Čabarović, agent prodaje „Fibula“ agencije.

- Imamo još slobodnih mjesta. Osmodnevno putovanje košta 2.100 maraka po osobi, a u cijenu je uključen direktan let iz Sarajeva, hotelski smještaj s uključenim doručkom, aerodromske takse - kazao je Čabarović.

Cijene

  • 1.399 KM najjeftiniji aranžman za Dubai
  • 599 KM košta doček u Rimu
  • 399 KM cijena petodnevnog putovanja u Istanbul