TENIS

Becker o odnosu sa Đokovićem: Znam sve, ali je bolje da šutim!

Slavni njemački teniser o srbijanskom igraču

Redakcija

4.12.2016

Nijemac Boris Becker, trener srbijanskog tenisera Novaka Đokovića nije raspoložen i neće bilo kome da objašnjava šta se zapravo dešava u ekipi drugog tenisera svijeta. Nijemac poslije nešto lošijih rezultata srbijanskog igrača izbjegava javno komentarisati uloge Pepea Imaza u Đokovićevom timu.

- Slušajte, ja sam unutra i znam sve, ali ne mogu ništa da vam kažem. Volim svog igrača i zaštitit ću ga tako što nikada nikome neću ništa reći o tome. Pozivam se na svoj „peti amandman“ - tvrdi Becker zaobilazeći temu koja se tiče Imaza zbog kog bi proslavljeni njemački teniser navodno mogao da napusti svoj trenutni položaj u Đokovićevom stručnom štabu.

- Prvi dio sezone je bio nestvarno uspješan i zaokružili smo ga osvajanjem Otvorenog prvenstva Francuske o kojem je Novak sanjao! Već u Madridu i Rimu ste mogli da osjetite da je „novi momak“ u gradu - rekao je Becker misleći na Škota Andyja Murraya i dodao da je je i kod Đokovića možda došlo do izvjesnog stepena zamora.

- Morate shvatiti da svaki sportista poslije konstantnih pobjeda mora i da se umori. To se dogodilo sa Novakom poslije Roland Garrosa. Imao je pravo da uzme slobodno, da pojuri i za drugim prioritetima, odnosno da se posveti porodici - kaže Becker i navodi primjer Bjern Borga koji se povukao sa 26 godina, ali i Agassija koji je imao duge pauze tokom karijere.

- I ja sam također pauzirao! Pogledajte Tigera Woodsa ili Lea Messija poslije Svjetskog prvenstva prije dvije godine. To je najnormalnija stvar za sportistu - jasan je Nijemac koji po svemu sudeći smatra da je za Đokovića u momentima koje navodi najbolje bilo da uzme predah od svega kako bi se na teren vratio jači.