CRNA HRONIKA

Presuda nakon 7 godina: Inspektoru tri mjeseca zatvora zbog nasilja u pekari

Odlukom Osnovnog suda u Banjoj Luci

Redakcija

3.12.2016

Inspektor Centra javne bezbjednosti Banjaluka, Siniša Karanović, osuđen je u Osnovnom sudu u Banjoj Luci na tri mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja u centru Banje Luke.

Osnovnom sudu trebalo je više od sedam godina da donesu ovu presudu.

Prema presudi Karanović i Nebojša Dujaković su 18. oktobra 2009. godine oko 2.30 iza ponoći došli do pekare “Žitopeka” u kojoj se nalazilo desetak osoba.

Kada su ušli od radnice su zatražili da odmah budu usluženi, a ona im je rekla da moraju sačekati pet minuta da se ispeku pizze.

Tada su počeli galamiti i provocirati radnike “Sector securitasa” Radu Kuzmanovića i Nenada Ćoragića i govorili im “Šta je majmuni, šta gledate…, šta vi sektoraši glumite, jel hoćete da sve porazbijamo, da vas pobijemo”.

sinisa-karanovic

Snimka nadzornih kamera kada je Karanović izvadio službeni pištolj

“Osiguranje ih je upozorilo na ponašanje i Kuzmanović je tijelom izgurao Dujakovića izvan objekta. Tada Karanović vadi službeni pištolj i njime pokušava udariti Kuzmanovića u glavu.

“On je lijevom rukom blokirao udarac, a tada i Dujaković vadi pištolj i ispaljuje dva metka u vazduh i drškom udara Kuzmanovića u glavu, a Ćoragića u ruku - navedeno je u presudi.

Kuzmanović i Ćoragić zatim bježe u lokal, a napadači razbijaju stakla na vratima i ulaze u unutrašnjost, razbijaju inventar i traže da im se preda video zapis.

- Potom sjedaju u ‘audi A8′ i kruže oko pekare. Zatim se zaustavljaju i Dujaković izlazi iz vozila, skida majicu i vrti je iznad glave ispuštajući glasne krike - piše u presudi.

Siniša Karanović dužan je i da plati troškove krivičnog postupka od 1.500 KM. Oštećeni Rade Kuzmanović i Nenad Ćoragić upućeni su da svoj imovinsko pravni zahtjev mogu ostvariti u parničnom postupku.